Načítaní. Čekejte prosím...

Kategorie

Tagy

Muzikály na Broadway (skoro) zdarma

Když jsme New York navštívili poprvé, hrozně jsme chtěli navštívit některý z muzikálů na Broadway, když jsme ale zjistili, kolik stojí lístky, tak jsme si to rychle rozmysleli…

V první řadě je potřeba říci, že muzikálová scéna je v New Yorku na absolutně jiné úrovni než u nás. Vzhledem k tomu, že scény, kostýmy a speciální efekty jsou extrémně náročné, není možné, aby se v jednom divadle hrál víc než jeden muzikál. Dané představení se poté hraje v divadle v podstatě každý den i několik let (podle oblíbenosti). Herci mají tedy účinkování v dané show většinou jako jedinou práci.

Broadway Musical je univerzální pojmenování pro všechny muzikály, které se hrají ve všech divadlech na ulici Broadway (proto uvidíte na Times Square tolik reklam – divadel je asi 40). My jsme si původně mysleli, že se jedná pouze o představení v původním divadle Broadway ale není tomu tak.

Ceny lístků na představení se standardně pohybují mezi 100-400 dolary v závislosti na představení/místech/divadle apod., proto se s vámi podělíme o super tip, který nám dal náš kamarád ve Filadelfii – díky Marku.

Jak na loterii o lístky na muzikál? 

V New Yorku totiž můžete využít loterii a o lístky na představení (za zvýhodněnou cenu si zahrát). Na webu https://lottery.broadwaydirect.com/ naleznete všechny muzikály, o které si aktuálně můžete zahrát, včetně akční ceny, kterou (v případě výhry) zaplatíte. Většinou se jedná o cca. 30-40 dolarů a vstupenky můžete vyhrát maximálně 2.

Do loterie se můžete zaregistrovat odpoledne/večer den před představením (čas je uvedený u konkrétní hry) až do rána v den představení (čas uvedený u konkrétní hry). Poté je loterie pro daný den uzavřena. Ráno po uzavření elektronické loterie budete během několika minut informováni e-mailem, zda jste vyhráli nebo ne. Podle toho si tedy můžete naplánovat celý den. Pokud jste byli vybráni jako vítězové, máte 60 minut na zaplacení vstupenek prostřednictvím kreditní karty.

Vstupenky jsou vydávané pouze na ID, které jste uvedli ve formuláři a musíte se pro ně dostavit alespoň 60 minut před začátkem představení (doporučujeme ale raději co nejdřív) na pokladnu daného divadla. Sedadla jsou přidělována na základě dostupnosti a dle uvážení divadla.

Nevyhráli jste? Nevadí, zítra to zkuste znovu!

Chcete zvětšit svoji šanci? Zaregistrujte se na více představení současně a zároveň pokud chcete jít s partnerem tak pošlete požadavek za sebe a zároveň za něj. My jsme po dvou neúspěšných pokusech vyhráli lístky na Aladina 🙂 a byl to zážitek na celý život. Pokud vás žádný z muzikálů nezaujal můžete si vybrat z kompletní nabídky divadel/představení na https://www.broadway.com/ a lístky si na stránce rovnou zakoupit.

Hodně štěstí v loterii 🙂

Andrea, David a Sebastian

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 12

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky