Načítaní. Čekejte prosím...

Havaj – výběr místa pro svatbu

Jak si vybrat TO pravé místo na svatbu, když jste tisíce kilometrů daleko? Kde všude můžete být oddáni? Jak zařídit povolení a kolik to všechno stojí? To všechno se dozvíte v tomto článku.😊

Kdo někdy uvažoval nad svatbou v zahraničí, tak určitě primárně zvažoval svatbu na pláži. Jak to ale udělat, abyste si vybrali tu pravou pláž, kde vás nebudou obtěžovat davy lidí? Na to žádný konkrétní návod neexistuje, jelikož všechny pláže na Havaji jsou veřejné, tak záruka soukromí není na žádné konkrétní pláži. Pokud však chcete pro intimní atmosféru udělat maximum, naplánujte si svatební obřad na všední den, jelikož pláže jsou o víkendech navštěvované mnohem víc než v průběhu pracovního týdne.

Stany, psi, děti a grilování atd. jsou o víkendech na plážích velmi časté. Pokud byste tedy chtěli mermomocí víkendovou plážovou svatbu, stojí za zvážení ranní obřad (východ slunce) namísto západu slunce. Pláže budou mnohem méně přeplněné a vy budete mít celý den na oslavu. Nejlepší časy pro začátek obřadu jsou buď v 8:00 nebo 9:00 hod. ráno, nebo hodinu až dvě před západem slunce. Čas mezi 11:00 – 16:00 není moc vhodný, jelikož už je nepříjemné horko.

Upozorňujeme, že židle, oblouky, stoly a alkoholické nápoje nejsou povoleny na žádné veřejné pláži, proto pokud byste je opravdu na svatbě chtěli, museli byste využít některé soukromé místo (hotel, zahrada, club atd.).

Pro svatbu na pláži je nezbytné povolení. Plážové povolení vydává Ministerstvo půdy a přírodních zdrojů. Jde o povolení na daném místě vykonávat komerční činnost tzn. o povolení by měl žádat váš oddávající nebo jiná osoba, která je registrovaná a pojištěná u státu Havaj – tato osoba v podstatě za událost zodpovídá. Seznam pláží, na kterých je možné mít svatební obřad naleznete zde.
Povolení se uděluje na maximálně 2 hodiny, tento čas by vám však měl bohatě stačit.

Pokud máte v plánu mít na svatbě více než 10 osob připravte se, že poplatek za povolení začíná na 50 $. Při účasti více než 25 osob pak zaplatíte 75 $ a nad 50 hostů 100 $ (takto velké svatby se řeší individuálně). Prostor na pláži je zpoplatněn 0,10 $/čtvereční stopu, kdy minimum je 20 $. Proto minimální poplatek ve výši 20 $ poskytuje 200 čtverečních stop.

Pokud byste chtěli být oddáni na nějakém málo obvyklém místě, domluvte se nejdříve s oddávajícím, zda je ochotný vás zde oddat a zda je to vůbec možné.

Podrobné vyčerpávající informace týkající se místa obřadu naleznete zde. Tyto informace jsou primárně určené pro oddávajícího nebo odpovědnou osobu, nicméně díky nim si uděláte přehledný obrázek o tom, jak to celé funguje, co se musí/smí/nesmí apod. Pokud byste měli otázky, na které webové stránky a oddávající nedokáží odpovědět, můžete zkusit zaslat dotaz na email dlnr.wiki.permits@hawaii.gov.

Snad jsme vám tímto článkem trochu pomohli.

V příštím článku – posledním před odletem na Havaj si povíme co všechno je potřeba zařídit před odjezdem. 😉

Aloha Andrea a David 😊

Sledujte nás nově i na Instagramu

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 8

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky