Načítaní. Čekejte prosím...

Warner Bros Studio Hollywood

Když jsme se domluvili na tom, že pojedeme road trip po západním pobřeží USA, popravdě jedna z věcí na kterou jsem se nejvíce těšila, byla návštěva Warner Bros studií v Los Angeles. Pokud se tedy budete v LA pohybovat WB studia určitě nesmíte vynechat. 😊

Vstupenka pro dospělého stojí 65 $ a prohlídka trvá zhruba tři hodiny. Důrazně doporučujeme zakoupit vstupenky co nejdříve, rychle totiž mizí. Vstupenky koupíte na oficiální stránce zde.

Po příjezdu k budově Studio Tours, můžete nechat auto na placeném parkovišti WB za 10 $ nebo zkusit štěstí v okolí. Před vstupem do budovy projdete bezpečnostním rámem a prohlídkou kabelek a batohů (pití i jídlo vám nechají). Uvnitř budovy dostanete kartičku s písmenem -> jde o rozdělení do jednotlivých minibusů, zkontrolujte si tedy, že všichni máte stejné písmeno!

Jakmile oznámí váš čas (při koupi lístků volíte přesný datum a čas) odeberete se do malého kina, kde vám pustí krátký informativní film, kterým vás provází Ellen Degeneres (její show se zde také natáčí). Poté si vás rozeberou jednotliví průvodci a odvedou do minibusů po 15 os.

Během celé prohlídky je zakázáno natáčet, fotit můžete jak je libo vyjma probíhajících natáčení, některých inventářů a vnitřních studií. Snažili jsme se to dodržet ale, když jsme viděli v inventáři skutečný Železný trůn tak jsme fotku prostě mít museli, i kdyby nás zato měli odvést v želízkách. 😀

Průvodce vám nejprve ukáže venkovní kulisy, kde se natáčí scény situované v New Yorku apod., poté se pokračuje na maloměsto, tady je to náměstíčko s altánem, kde se natáčeli např. Gilmorky, Pretty Little Liars nebo Doktorka z Dixie. Podíváte se do domu Lorelai/Sookie, navštívíte kostel v Bluebell nebo taneční školu slečny Patty. V první vnitřní expozici uvidíte kostýmy a rekvizity z nejnovějších filmových trháků (u nás to bylo Suicide Squad a Batman vs. Superman).

Dalším bodem v programu je již zmiňovaná prohlídka inventářů, kam si jednotliví scénografové chodí pro vše, co by mohli ve scénách využít. Každá jednotlivá položka v inventáři má kartičku (takový rodný list), kde je napsáno v jakých filmech hrála, jakou má hodnotu, kdo ji vlastní atd.

Projdete se dílnami, kde umělečtí řemeslníci vytvářejí další kultovní předměty. Nakouknete přímo do scén oblíbených seriálů, jako jsou 2Socky, Pretty Little Liars a spousty dalších. Prohlídka končí v sekci věnované speciálním efektům, před kterou se s vámi průvodce rozloučí.

Následuje kultovní kavárna Central Perk, kde si můžete zahrát ve scéně třeba s Lisou Kudrow, prohánět se Gothamem na BatPodu, létat nad Londýnem na koštěti nebo se vznášet na oběžné dráze jako Sandra Bullock ve filmu Gravitace.

Tour končí Vaším úspěšným průchodem skrz WB Shop, kde byste si bez nadsázky nejraději koupili úplně všechno.

Snad jsme Vás trochu inspirovali, kam se vydat když jste v LA, protože WB Studio opravdu musíte vidět, i když třeba nejste úplný filmový fanoušek

Andrea a David 😊

Sledujte nás nově i na Instagramu

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 9

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky