Načítaní. Čekejte prosím...

Kategorie

Tagy

Výlet do Drážďan

Pokud jste jedním z mála, kdo ještě nenavštívil toto krásné německé město a chystáte se tam poprvé, tak tento článek je určen právě pro Vás (a pro Gábi, které jsem to strašně dlouho slibovala).

Drážďany jsou jako stvořené pro jednodenní sobotní výlet, když nevíte kam vyrazit. Pokud si však chcete výlet prodloužit a využít i pátku a neděle, je možné přidat návštěvu několika dalších zajímavých míst v okolí (nebo po cestě).

V pátek vyjeďte co nejdříve a zamiřte na zámek Moritzburg – domov popelky, který se nachází asi 14 km od Drážďan. Přes zimu tady pravděpodobně najdete výstavu: Tři oříšky pro popelku, během roku pak můžete navštívit barokní výstavu (Vstupné 8 € / otevírací doba 10:00-18:00 hod.)

Parková

Po příjezdu zaparkujte u hlavního nádraží, parkovné tady o víkendu stojí 3,50 €/celý den – platí se v automatu. Ještě se nám nikdy nestalo, že bychom tady nenašli místo jen si prosím připravte drobné, jelikož bankovkami a kartou se tu platit nedá. U nádraží začíná ulice Prager Straße se všemi obchody – nemůžete ji minout.

Ubytování

Pokud chcete v Drážďanech nocovat, tak si vybírejte určitě ubytování co nejblíže centru. Nejlepší poměr cena/výkon nabízí hotely Best Western Quintessenz-Forum a Cityherberge, kde se mimo jiné můžete těšit na výborné snídaně.

Nákupy 

Spousta lidí jezdí do Drážďan především kvůli super levným nákupům v Primarku nicméně jsou zde i další obchody, které by neměli uniknout vaší pozornosti.

  1. K. Maxx – Náš nejoblíbenější obchod se značkovou módou naleznete na začátku Prager Straße. Bohužel nákupy v něm už nejsou to, co bývaly (před otevřením Primarku) nicméně téměř vždy se v něm něco najde.
  2. Primark – Irský obchodní řetězec s levnou rychloobrátkovou módou naleznete v obchodním domě Centrum Galerien Dresden. Na návštěvu tohoto obchodu se vybavte trpělivostí (a časovou rezervou), extrémně nízké ceny totiž lákají extrémní množství lidí.
  3. Karstadt – Velký obchodní dům typu Peek & Cloppenburg, ve kterém naleznete mix všech možných značek, které tu vždy mají svůj koutek – především v období slev tady můžete hodně ušetřit.

Na Prager Straße naleznete také dva úžasné obchody s designovými bytovými doplňky: Depot a Maisons du Monde. Oba nabízejí zboží za skvělé ceny a bez nadsázky si odsud budete chtít odnést úplně všechno.

Kde jíst?

Abych pravdu řekla, tak Drážďany skrz jídlo nemáme moc prozkoumané, většinou (vždycky) totiž skončíme v Nordsee na krevetách :-). A když chceme změnu, tak si dáme rybu. 😀

Co vidět? 

Pokud jste do Drážďan nevyrazili jen za nákupy, ale chcete i něco zajímavého vidět, tak by vám neměl uniknout především Zwinger a jeho sbírka mistrovských děl (vstupné 10 € / otevírací doba 06:00 – 22:00 hod.) a kompletně zrekonstruovaný kostel Frauenkirche – pokud chcete vidět Drážďany z výšky, navštivte věž (vstupné je 8 €).

O dalších krásných stavbách Drážďan bychom se tu mohli vypisovat ještě hodně dlouho ale popravdě řečeno celé historické centrum Drážďan je poměrně malé a tak bez problému stihnete obejít všechno důležité, aniž byste něco konkrétního hledali. Běžte prostě za nosem a nemůžete zabloudit. 😉

Pokud budete v Drážďanech až do neděle, tak určitě stojí za to vyrazit ráno co nejdříve z hotelu a prozkoumat po cestě domů nějaká super místa, kde jste ještě nebyli, jelikož v Německu jsou v neděli téměř všechny obchody zavřené (díkybohu).

Tipy co navštívit (pokud máte více času)?

  • Skalní most Bastei v Saském Švýcarsku
  • Pravčickou bránu a soutěsky v Hřensku
  • Dolský mlýn a Panskou skálu – pokud milujete pyšnou princeznu
  • Skalní hrad Sloup

Pokud si chcete přispat nebo vás velký výlet neláká, můžete se po cestě zastavit na romantickém soutoku Labe a Vltavy v Mělníku, případně navštívit rotundu na Řípu nebo Terezín.

Pokud sebou máte děti, tak ty jistě ocení návštěvu Zooparku Berousek v Doksích (tady si ale trochu zajedete).

Aloha Vaše Andrea a David 😊

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 31

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky