Načítaní. Čekejte prosím...

Kategorie

Tagy

Dovolená Mallorca: prodloužený víkend na Mallorce včetně cen

Na Mallorku jsme vůbec neměli v plánu jet, vzhledem k nadcházející cestě do USA jsme nechtěli náš rozpočet zbytečně zatěžovat a měli jsme tak v plánu jet někam po Evropě autem. Nakonec jsme ale nesehnali nikoho, kdo by chtěl jet s námi tak jsme se rozhodli, že auto vynecháme a někam poletíme.😊

Letenky

Vzhledem k tomu, že jsme se rozhodli asi jen 14 dní předem, tak jsme moc na výběr z destinací neměli. Jediné co se nabízelo ve vymezeném čase, byla Mallorca a Kréta (obě s odletem z Norimberku). Jelikož na Krétě jsme spolu už byli, tak volba padla na Mallorcu. Letěli jsme s německou společností TUIfly, která provozuje především charterové lety.

Ubytování

Jelikož ubytování na Mallorce nepatří zrovna mezi nejlevnější a my jsme hledali na poslední chvíli, tak jsme tentokrát na Bookingu nic nevybrali. Poprvé jsme tedy využili ubytování přes Airbnb, přímo v hlavním městě Palma de Mallorca u hostitelky Ciry. Musíme přiznat, že na první zkušenost s touto službou budeme rádi vzpomínat, vše bylo krásně čisté, navíc jsme o našich hostitelích během pobytu v podstatě vůbec nevěděli (vstávali později a chodili spát dříve než my). Navíc nás na místě přivítal košík ovoce a skvělé španělské víno.

Doprava

Určitě vám doporučujeme půjčit si auto hned na letišti po příletu. Ačkoliv je na Mallorce poměrně slušná sít veřejné hromadné dopravy, tak pokud máte málo času jako my, bez auta neobejdete. Navíc na ostrově je spousta míst, kam se bez auta budete dostávat opravdu složitě a zdlouhavě (spousta zátok apod.). Pokud máte v plánu navštívit Mallorcu v hlavní sezoně, nezapomeňte si zabookovat auto předem a bez nadsázky vám doporučujeme, abyste se snažili při vystupování z letadla být venku mezi prvními, jelikož takové fronty u autopůjčoven jako jsme zažili my, si ani nedokážete představit. 😉

Co se týká benzínu tak ten stojí na Mallorce v podstatě stejně jako u nás, takže se nebojte, navíc ostrov je relativně malý, takže toho tolik neprojezdíte.

Co vidět na Mallorce?

Pláže/zátoky

Mallorka by se bez nadsázky mohla přejmenovat na ostrov tisíce zátok. K některým je o něco horší přístup nicméně určitě stojí za návštěvu, jelikož jsou naprosto kouzelné a na jejich plážích naleznete jemný bílý písek. Nám se nejvíce líbily tyto (a to jsme jich projeli opravdu hodně):

  • Cala Falco (trochu náročnější a delší přístup, pokud se sem chystáte, vezměte si jídlo s sebou – nápoje se dají koupit na místě). Google mapy zde.
  • Cala sa Nau (komfortní pláž včetně lehátek, slunečníků, sprchy, baru a wifi). Google mapy zde.
  • Es Trenc (dlouhá pláž s postupným vstupem do vody, vhodná pro rodiny, písek je tady bez nadsázky jako na Maledivách). Google mapy zde.

Památky

  • Katedrála Panny Marie v Palmě (otevírací doba 10,00-14,15 hod. podle sezony i déle). Více zde.
  • Maják na mysu Formentor (nádherná panoramatická cesta – rozhodně nesmíte vynechat). Více zde.
  • Hrad Bellver (Vstupné 4 EUR, otevírací doba 10,00-17,00 hod. podle sezony i déle). Více zde.

Příroda

  • Jeskyně Cuevas del Drach – v horkých dnech ideální na návštěvu (Vstupné 15 EUR, otevírací doba 10,00 – 17,00 hod. podle sezony i déle). Více zde.

Jídlo

Co se týká jídla, to je určitě dražší než u nás ale popravdě zase tak hrozné, jak jsme se všude dočítali, to také není. Snídani jsme většinou řešili supermarketem a rovnou jsme si koupili i salát a nějaké dobrůtky k obědu na pláži (v tom vedru jsme na normální jídlo neměli ani pomyšlení) a na večeři jsme chodili do restaurací. Ačkoliv jídlo v restauraci stojí něco kolem 10-15 eur, tak cena nám připadala docela adekvátní k tomu, co nám vždycky přistálo na talíři (naprosto neporovnatelné např. s Chorvatskem nebo Řeckem), takže za nás spokojenost.

Dali bychom vám tip na fantastickou restauraci poblíž Ca Salobra, kde servírují na jehlách obří hovězí steaky (za pár korun) ale bohužel jsme nedohledali název (třeba budete mít štěstí). 🙂

Přehled nákladů na 4 dny při účasti 2 osob

Položka Cena
Letenka Norimberk – Palma – Norimberk 3 500 Kč / os.
Ubytování 3 noci  2 560 Kč / os
Půjčení auta 900 Kč / os.
Vstupy 300 Kč / os.
Cena celkem 7 260 Kč / os.

Sestřih videa z Mallorcy 🙂

Jestli pořád váháte, kam jet k moři a nechce se vám moc daleko, tak jeďte jednoznačně na Mallorcu.

My jsme se do ní zamilovali.

Vaše Andrea a David 😊

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 12

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky