Načítaní. Čekejte prosím...

Příprava svatby na Havaji

Je to stejné jako u svateb u nás, někdo má vysněné místo, datum, oddávajícího atd. Takže v momentě kdy si ujasníte, co je pro vás nejdůležitější, můžete směle začít.😊

Ostrov

Hned ze začátku si musíte uvědomit, že Havajské ostrovy tvoří celkem 8 hlavních ostrovů, ze kterých si musíte vybrat. Nejpopulárnějším ostrovem pro konání svateb je jednoznačně ostrov Maui, který již několik let po sobě obhajuje prvenství v žebříčku nejkrásnějších svatebních destinací, nicméně neuděláte chybu ani, když si vyberete ostrov Kauai nebo některý z dalších ostrovů.

Datum a čas

Určitě si na svatbu vyhraďte celý den, pokud je to možné, není nic příjemného mít ten naplánováno ještě něco jiného a být kvůli tomu zbytečně ve stresu. Pokud vám na datu nezáleží, určitě si pokud možno vyberte všední den a svatbu do vašeho itineráře zakomponujte tak, abyste na ostrově byli minimálně dva dny před obřadem a alespoň den po něm. Co se týká času, tak nejoblíbenější jsou svatby při západu slunce, naplánujte si proto svatební obřad 2 hodiny před západem slunce. Přesný čas kdy slunce zapadá, najdete jednoduše na Internetu. Pozor si také dejte na místo, abyste neměli obřad na východě ostrova, kde by to se západem slunce mohlo být o dost složitější. 😊

Místo obřadu

Tomu se budeme detailně věnovat v příštím článku, jelikož jde o poměrně obsáhlou kapitolu. 😉

Oddávající

My jsme již od začátku věděli, koho chceme za oddávajícího a vzhledem k tomu, že pochází z Maui, tak ostrov jsme měli rázem vyřešený. Pokud nemáte tušení, kde takového oddávajícího sehnat, můžete se podívat na web www.mauiminister.com, kde je stručný výčet oddávajících, kteří dělají svatby v havajském stylu (Maui). Pokud hledáte oddávajícího na jiném ostrově, v jiném stylu či z jiné církve, tak použijte google a klíčová slova Ministers nebo Officiants.
My jsme si vybrali oddávajícího z královské rodiny Kaahumanu – reverenda Laki Pomaikai Kaahumanu, kterého můžeme vřele doporučit. Většina oddávajících si za obřad účtuje zhruha 200-300 $.

Fotograf

Pokud pro vás není důležité mít profesionálního fotografa, tak opravdu velmi ušetříte. Při hledání fotografa musíte především přestat vše srovnávat s cenami v ČR. Tady dáte za kvalitního svatebního fotografa zhruba 17 tis. Kč na celý den, kdežto na Havaji vás za stejnou cenu bude fotit jen 1-2 hodiny. Nejlepší je hledat fotografa přes Facebook a Instagram, jelikož web většinou není úplně vypovídající (fotografové sem vždy dávají pouze top výběr z portfolia).

Pokud budete mít svatbu přímo na Maui, níže naleznete odkaz na fotografy s odpovídajícím poměrem ceny a výkonu (snad vám to trochu usnadní práci).

*Ceny se pohybují kolem 350-400 $/hod.

Šaty, květiny, make-up a další blbůstky

Ohledně šatů vám určitě na 100% doporučuji, abyste si je koupily/půjčily v ČR. Pokud se budete brát například v zimních měsících, mnoho salonů vám nabídne půjčení šatů na celou dobu dovolené za cenu 4-denního půjčovného (jelikož v zimě se prostě šaty téměř nepůjčují). V případě, že byste pak doma chtěli ještě oslavu pro kamarády a zbytek rodiny tak je lepší si šaty rovnou koupit.

Při tradičním havajském obřadu se ke stvrzení sňatku používají květinové věnce Lei – ty si můžete nechat zařídit od oddávajícího nebo na vlastní pěst. Věnce pro ženicha a nevěstu vyjdou na zhruba 50-100 $/ks. V případě zájmu si můžete také nechat vyhotovit květinový kruh na zem, který označuje svatební místo.

Pokud jste alespoň trochu zručné, je vhodné se učesat/ nalíčit sama. Jestli chcete využít služeb profesionála, tak si připravte zhruba 150-250 $. Za účes a tu samou částku i za make-up. Poměrně často se objevují akční balíčky na www.groupon.com (obdoba Slevomatu), na kterých můžete ušetřit nemalé peníze.

Pokud máte zařízené/ rozmyšlené všechny body výše gratulujeme Vám! 🙂
Tu snazší (a hlavně příjemnější) část máte za sebou, v dalším článku probereme místo obřadu.

Aloha Andrea a David 😊

Sledujte nás nově i na Instagramu

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 7

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky