Načítaní. Čekejte prosím...

Aquaventure Waterpark Dubai

Jak už jsme psali, tak v Dubaji toho moc k vidění není (překvapivě :-D). Pokud se sem ale už chystáte například na den nebo týden, tak po fontáně a výjezdu na Burj Khalifu je Aquaventure to nejlepší, co tady můžete zažít (vyjma Sky Dubai ale to jsme neabsolvovali – snad příště).

Pokud vynecháme zábavní parky, tak v Dubaji najdete dva nejznámější aquaparky. První je Aquaventure Waterpark, který patří pod hotel Atlantis a druhý Wild Wadi Waterpark, který leží nedaleko hotelu Jumeirah.

Už dlouhou dobu před tím, než jsme se pro Dubaj rozhodli, jsem si říkala, jestli má kvůli něčemu cenu do Dubaje vůbec jezdit, tak jedině kvůli Aquaventure parku, protože průjezd transparentním tobogánem skrz bazén plný žraloků prostě chcete zažít. ☺
Takže jsme se ve finále ani nerozhodovali, který aquapark navštívíme a volba padla rovnou na Atlantis. Prošli jsme sice nějaké diskuze, ale vesměs všechny doporučovali spíše Atlantis. Co se týká ceny, tak je návštěva výše zmiňovaného parku poměrně drahou zábavou. Denní vstupenka pro jednu osobu se skřínkou a obědem vyjde na zhruba 3 000 Kč. Do parku je zakázáno nosit si vlastní jídlo a pití (prohlížejí tašky) ale při troše vynalézavosti samozřejmě vše pronesete. ☺

Vstupenky můžete koupit online zde. Určitě se vyplatí vstupenky koupit dopředu, protože na místě pak jsou o hodně dražší. Pronájem skříňky a osušky nejsou v ceně vstupenky, na to se musíte předem připravit.

Vstupenku si můžete koupit v balíčku s obědem, skříňkou a dalšími volitelnými atrakcemi. Balíček s obědem vám určitě doporučujeme, protože během dne vám vyhládne a ceny jsou samozřejmě vysoké. Na pokladně dostanete poukázku na MENU, kterou můžete uplatnit v několika restauracích podle vaší chuti.

Atrakce, na kterou se sem sjíždí nejvíce turistů, byla popravdě největším zklamáním. Průjezd mezi žraloky je ve skutečnosti tak rychlý, že nemáte žádnou šanci si uvědomit, okolo čeho projíždíte ☹. Oproti tomu jsou zde jiné parádní atrakce (především na nafukovacích kruzích), které budete chtít absolvovat znovu a znovu. Skvělé jsou především skluzavky, na kterých jezdíte ve velkých kruzích ve skupině zhruba 8 lidí (nikde jsme tohle zatím nezažili). Zdejší Aquapark se také pyšní opravdu kvalitní divokou řekou, na kterou jsme se vraceli pořád dokola (tady je divoká řeka opravdu divoká ☺). Top skluzavky uzavírá tobogán, ve kterém stojíte a podlaha se pod vámi zničehonic propadne (vidět vyděšené tváře lidí před vámi je k nezaplacení – hlavně teda Davida ☺).

Shrnuli bychom to tak, že tahle návštěva jednoznačně stála za to (i za ty peníze) a byl to pravděpodobně náš nejlepší zážitek z Dubaje.

Ochutnávka přímo z tobogánu 🙂

Takže když už budete v Dubai, tak si Aquaventure nenechte ujít. 😉

Vaše Andrea a David 😊

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 12

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky