Načítaní. Čekejte prosím...

Dubaj aneb co se dá stihnout za jeden den

Asi nejsme úplně ti správní, co by vás měli přesvědčovat jet zrovna tam. Nikdy nás to tam netáhlo a vždy když jsme se o tom spolu bavili, tak jsme si v legraci říkali, že nás tam nikdo nedostane. Vždyť co tam vlastně je? Kromě Burj Khalify jen samé obchodní domy a pozlátko. Dubaj má co nabídnout tomu, kdo přesně ví, co od ní může čekat.

O Velikonocích jsme chtěli využít státních svátků k tomu někam se podívat, a vzhledem k času nebylo moc proveditelné letět někam dál nebo z okolních letišť mimo ČR a protože David chtěl do tepla, tak jsme si zase moc vybírat nemohli. Volba tedy nakonec padla na Dubaj.

Pokud rádi trávíte dovolenou u vody, tak se vám Dubaj líbit bude. Je zde krásné moře s širokou pláží a promenádou. Pozor ale abyste nebyli zklamaní z množství lidí, kterých je na pláži více než mnoho (pravděpodobně je to tím, že druhá hlavní pláž je kvůli stavbě nové palmy uzavřena, a všichni se tak koncentrují na pláži u Burj al Arab ale možná taky ne a je to standardem).

Co se týká památek, tak jediné co by se tak dalo nazvat (vizuálně) je mešita Sheika Zaiyeda v Abú Dhabi (ačkoliv historického na ní není vůbec nic, stavěla se totiž mezi lety 1996 a 2007). Ta stavba je opravdu nádherná a majestátní demonstrace bohatství Spojených arabských emirátů, takže pokud máte více času, musíte se do Abu Dhabi. I město samo o sobě stojí za návštěvu, nám se zástavbou líbilo víc něž Dubaj.

Co navštivít v Dubaji, když máte jeden den?

Když jsme se vraceli ze Srí Lanky měli jsme v Dubaji skoro 8 hodin mezi lety a tak jsme nadšeně začali hledat, co bychom v tom čase mohli vidět. Problém byl v tom, že jsme tam byli na noc. Takže pokud máte v Dubaji sebevíc času ale v noci, tak je lepší se vyspat na letišti, protože po půlnoci tam už nic pořádného neuvidíte. Pokud dorazíte do Dubaje v trochu přívětivější čas, musíte si nastavit priority, co je pro vás důležité. Pokud máte v Dubaji opravdu celý den dá se s trochou štěstí stihnout vše, co za něco stojí:

Ráno vstaňte brzo a zamiřte k Dubai Mall. Vstupenky na Burj Khalifu si kupte v předstihu online a 100% si kupte fast track pass, který vám ušetří spoustu času (často bývá v akci na www.groupon.com) a potencionální naštvanost (věřte, že ta fronta se vám nechce stát). Den můžete strávit buďto na pláži nebo v aquaparku Aquaventure (ten doporučujeme i když je to o dost dražší varianta a je to opravdu na celý den).

V podvečer se běžte projít po plážové promenádě směrem k hotelu Burj Al Arab a vychutnejte si západ slunce. Večer zakončete opět u Dubai Mall – sledováním úžasné vodní showkterá se opakuje každou půl hodinu (18-22 hod.) a jelikož má Dubai Mall otevřeno až do půlnoci, tak stihnete ještě nějaké ty nákupy nebo akvárium před odletem.

Přehled nákladů

Položka Cena
Letenka Praha – Dubaj – Praha (ČSA) 7 700 Kč / os.
Ubytování Citymax Al Barsha 6 nocí 7 500 Kč / os.
Doprava Silver card metro – 1 týden 900 Kč / os.
Vstupenka Aquaventure + Ferrari World 3 300 Kč / os. + 1 800 Kč / os.
Ostatní vstupné 1 400 Kč / os.
Náklady celkem bez stravování 22 600 Kč / 7 dní / os.

No co vám budeme povídat, když to teď vidíme je lepší letět na Maledivy – vyjdou levněji. 😀

Fotografie z návštěvy Dubaje najdete ZDE.

Vaše Andrea a David. 🙂

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 12

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky