Načítaní. Čekejte prosím...

Kategorie

Tagy

5 míst kam nejezdit na dovolenou

Vždycky, když se nás někdo zeptá, v jaké zemi se nám líbilo nejvíc, není snadné odpovědět. Každá země je něčím zajímavá a každé místo stojí za navštívení. Nicméně jsou i místa, která když navštívíte, tak jste sice rádi, že jste je mohli vidět na vlastní oči, ale znovu už se tam určitě nepodíváte a ani je nikomu nedoporučíte. V článku níže Vám představíme 5 míst, na která se už určitě znovu nepodíváme, protože nadšení zde střídalo spíše zklamání.

1. Milán

Kdo by nechtěl vidět na vlastní oči katedrálu Duomo di Milano že? Navíc v rámci letenek se jedná o jednu z nejdostupnějších destinací v Evropě vůbec, takže na prodloužený víkend se zdá být ideální. Nechceme tady hanit, nicméně Milán opravdu není nijak zvlášť zajímavé město (vyjma několika památek), proto pokud tam už máte namířeno, zredukujte jeho návštěvu na max. 1-2 dny. Pokud přiletíte na letiště Milan – Bergamo (což většina z vás přiletí) určitě si vyhraďte jeden den (pokud možno celý) na návštěvu Bergama. Z letiště vás tam odveze autobus za 2 eura, kufry si nechte ve skříňkách na nádraží a hurá do města. Věřte, že z Bergama budete mít lepší zážitek než z Milána.

2. Brusel

Brusel byl jedním z prvních míst, které jsme spolu s Davidem navštívili a popravdě řečeno čekali jsme od toho daleko víc. Tohle město je v podstatě o ničem kromě toho, že se jeho název skloňuje v každých zprávách. Co se týká památek a zástavby, tak je toto město jedno z nejobyčejnějších, které jsme na našich cestách navštívili. Pokud máte cestu do Belgie, určitě spíš navštivte Bruggy než Brusel. Ani čistota města není kdovíjaká, popelnice tady asi moc neznají a všechny odpadky se tak kupí v pytlích na veliké hromady přímo na chodnících.

3. Atény

Do Athén se ještě určitě musíme vrátit, protože jsem milovník památek a to především těch starověkých. Takže tohle je jediné místo, které pravděpodobně znovu navštívíme nicméně přes velkou nechuť. Athény bychom přirovnaly k nějakému postapokalyptickému městu. Bylo nám jasné, že se nepokoje musely na městě podepsat ale popravdě řečeno i tak nás to hodně překvapilo. Ve městě skoro nenajdete dům, který by nebyl zničený masivními graffiti, ulice jsou plné odpadků a všudypřítomného zápachu. Ani v těch nejzapadlejších uličkách Bangkoku to nevypadalo tak jako tady na hlavních třídách. 🙂

4. Patong

Když si budete vybírat zájezd do Thajska přes cestovku tak první dvě destinace, které vám pravděpodobně v CK nabídnou, bude Phuket a Pattaya. Obě místa mají s exotickou dovolenou asi tolik společného, jako letadlo s rogalem. Pokud se tedy vydáte do Thajska, tak Phuket určitě vynechte (a Patong především), pokud můžete. Vše je tady uměle vytvořené pro (především ruské) turisty, kterých na ulicích potkáváte skoro více než místních. Ani moře a příroda tady není a nejkrásnější v celém Thajsku, proto jestli uvažujete nad dovolenou v Thajsku, tak se těmto letoviskům vyhněte. Za nás doporučujeme spíše Ko Samui, do kterého jsme se zamilovali.

5. Male

Když jsme letěli na Maledivy, chtěla jsem v Male zůstat jeden den, abychom si mohli prohlédnout město.:-) Teď mi to přijde docela vtipné, protože tady podle mě nikdo svůj čas nemůže chtít strávit dobrovolně. Jakmile totiž přiletíte do Male, jediná věc, na kterou budete myslet, je jak se odtamtud co nejrychleji dostat pryč. Rozpálené ulice plné lidí působí až klaustrofobickým dojmem. Takže tady se opravdu nezastavujte pokud nemusíte :/

Samozřejmě, že zrovna vy můžete mít úplně jinou zkušenost a na některé z těch míst nedáte z jakéhokoliv důvodu dopustit. Nicméně my bychom jejich návštěvu určitě nikomu nedoporučili.:-)

Přejeme vám, aby se váš seznam (pokud ho máte) nerozrůstal více než je nutné.:-)

Vaše Andrea a David 😊

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 26

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky