Načítaní. Čekejte prosím...

Kategorie

Tagy

Thajsko Phuket

Jak jsem (ne)uměla řídit motorku v Thajsku

motorkathai

Je všeobecně známo, že ženy jsou o něco horší řidiči než muži, já jsem však toto tvrzení posunula ještě o několik levelů výš. Cestovali jsme druhý týden po Thajsku s tím, že naší nynější zastávkou byl na celý týden Phuket (velká, obrovská chyba). Phuket není nijak úžasná destinace, co se moře a pláží týče.  Vlastně považovat Phuket za exotickou destinaci můžete snad jen z katalogů cestovních kanceláří. Na Patongu máte pocit, že jste si spletli destinaci a místo v Thajsku jste se ocitli v Rusku. Billboardy, popisy obchodů v azbuce a vykřičené domy lákající ruské turisty.  Každopádně abychom zde jen nehanili, tento poloostrov nabízí i některá místa, která stojí za to vidět. Pokud jste lovcem filmových lokací a filmový maniak jako já, tak si nesmíte nechat ujít známý James Bond Island a pokud Vás láká trocha té kultury, můžete navštívit třeba sochu Velkého Buddhy.

A k tomu se pojí naše příhoda, já jako neznalec ovládání skútru jsem byla hlavním podezřelým a zároveň usvědčeným zločincem. Jeli jsme zrovna s Davidem zpět dolů od Velkého Buddhy, když v tom začala motorka vydávat velmi zvláštní klapavý zvuk. Sesedli jsme tedy, postavili ji na stojan a za stálého hučení motoru začali hledat původ zvuku.

Nutno popsat místo kde jsme se právě nacházeli – silnice v zhruba 120° sklonu, na levé hraně končící strmým zhruba 100 metrovým srázem, pár patníků aby se neřeklo a my metr od krajnice. David na mě jen pokynul „Zlato raději přidrž ten skútr„ na ten popud jsem chytila řídítka a v domnění, že plyn se přidává stejně, jako se u normálního kola brzdí a pevně je držela.  Ouha, zjištění že to tak není přišlo záhy, pevně držíc řídítka se skútr pod svou tíhou lehce pohnul z kopce, jen minimálně tak 2-3 cm v tu chvíli ale zafungoval synergický efekt s mým křečovitým sevřením řídítek a motorka najednou jela.  David na mě jen zakřičel „Držto!!!“nato jsem řídítka stiskla ještě pevněji což pro pohybující se motorku mělo stejný efekt asi, jako když chcete uhasit oheň tím, že do něj nalijete absinth. Motorka jela směrem ke srázu, vyvracovala patníky a my běželi vedle ní. David po ní skočil, strhl ji do silnice a s řevem se svezl za ní… Takže do až do Bangkoku nám dělali společnost berle.

Jen abych objasnila to Davidovo hrdinství tak to bylo hlavně proto, že jsme neměli řidičák na motorku a tak by nám pojišťovna roztřískanou motorku pravděpodobně nezacvakala.  Nejlepší na tom všem bylo, že půjčovna, ze které jsme skútr měli, byla hned vedle (jakože úplně vedle) našeho hotelu a tak jsme každý den museli chodit asi 2 km oklikou. A paní z půjčovny vůbec nebylo divný, že motorku si u ní půjčoval kluk a vrací jí holka, v totální tmě asi v 11 hodin večer. O naší accident jsem se raději nezmiňovala doufajíc, že si toho paní nevšimne. Podezřívavě si jde skútr prohlédnout, kouká na odřené boky a chybějící samolepky, nic neříká a nakonec zabíjí hláškou „And boy is OK!?“

Něhledě na tento nepříjemný zážitek, pokud bychom měli toto místo ohodnotit tak bychom napsali jen jedno – moc nás to tam nebavilo a pokud můžete tak se mu vyhněte.  V Thajsku je nespočet nádherných míst, ale Phuket mezi ně zrovna nepatří.

 

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 20

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky