Načítaní. Čekejte prosím...

Kategorie

Tagy

Cestopis – Thajsko

Láká Vás individuální cestování ale nevíte kde začít? Zkuste Thajsko!

Naší první velkou dovolenou jsme absolvovali v začátečníky velmi oblíbeném Thajsku. Letenky do Bangkoku jsme zakoupili na portálu pelikan.cz, jelikož v tuto dobu ještě nebyly tak rozšířené webové stránky, které by doporučovaly zajímavé tipy na levné letenky. Z toho důvodu jsme byli odkázáni spíše na naše vyhledávací schopnosti. Po delším hledání jsme se rozhodli pro termín od 26. 11. 2012 do 19. 12. 2012.

thajsko-cestopis

1. den – Odlet Praha – Abu Dhabi – Bangkok (26. 11. 2012)

Zpáteční letenka se společností Etihad Airways vyšla 13 590 Kč / os. Let Praha – Abu Dhabi byl operován ve spolupráci s Czech Airlines (Airbus A319) a trval přibližně 5 hodin. Osobně bychom byly raději, kdyby i cesta z Prahy byla zajištěna komfortnějším letadlem (Boeing 777-300ER) společnosti Etihad Airways. Servis, který byl po dobu letu z Abu Dhabi (délka letu cca. 7 hod) do Bangkoku poskytován, nejde s ČSA absolutně srovnávat. 🙂 Mezi přestupy jsme měli k dispozici na letišti v Abu Dhabi přibližně dvě hodiny, což bez problému stačí na přemístění do dalšího letadla a prozkoumání Duty Free shopů.

2. den – Přílet Bangkok – přejezd shuttle busem z letiště Suvarnabhumi na Don Mueang – ubytování na letišti v Amari Hotel (27. 11. 2012)

Po příletu do Bangkoku (18 hod místního času), na nás čekalo šílené horko (okolo 35 °C) a pořádné dusno. Vzhledem k tomu, že let byl poměrně dlouhý a náročný, rozhodli jsme se první den přespat na letišti Don Mueang, ze kterého jsme druhý den brzy ráno odlétali na ostrov Koh Samui, který patří dle našeho názoru k jednomu z nejhezčích ostrovů, které jsme v Thajsku navštívili.

Noc jsme tedy strávili v krásném hotelu Amari Don Mueang (odkaz: http://bit.ly/2a12Wvu) za 1 080 Kč pro dvě osoby. Velkou výhodou tohoto hotelu byla jeho poloha, jelikož je hotel propojen tubusem s letištní halou, odkud jsme časně ráno odlétali. Ještě potřeba dodat, že mezi letišti Suvarnabhumi a Don Mueang, jezdí bezplatný Shuttle Bus a cesta trvá něco přes hodinu.

Další let nás čekal po krátkém spánku v 6:30 h.. Cesta z letiště v Bangkoku směřovala na letiště ležící ve středním Thajsku – Nakhon Si Thammarat a odtud poté následoval přejezd autobusem do přístavu – Don Sak Pier a odjezd trajektem na Koh Samui (Lipa Noi Pier). Celá cesta byla zakoupena v rámci letenky od společnosti Air Asia včetně přejezdů autobusem a trajektem. Takže se nemusíte bát, že byste museli každou cestu bookovat samostatně a promýšlet návaznosti jednotlivých spojení. Navíc tato varianta cesty na Koh Samui je mnohem ekonomičtější, než přímý let. Přímé lety na Koh Samui bývají totiž v hlavní sezoně mnohem dražší. Cena jednosměrné letenky pro dvě osoby – 2560 Kč (bookováno 16. října 2012).

3. až 8. den – ostrov Koh Samui (28. 11–3. 12. 2012)

Po dvou dnech cestování a přespání v Bangkoku, jsme konečně dorazily na ostrov Koh Samui, který je třetí největší thajský ostrov s rozlohou 229 Km2. Na tomto ostrově žije více než 50 tis. obyvatel a patří podle nás k jednomu z nejkrásnějších ostrovů Thajska. Co se nákladů na pobyt týče, tak jsme byli ubytováni po celou dobu pobytu na tomto ostrově v hotelu The Avenue Samui (http://bit.ly/29RQxZe), kde pobyt na 5 nocí vyšel na 3 090 Kč pro dvě osoby. Ubytovacích možností je na tomto ostrově celá řada, takže si zde každý vybere. Osobně preferujeme hotely spíše ve městě než na pláži, jelikož většinu času stejně strávíme prozkoumáváním konkrétního místa a není pro nás tedy důležité, mít vlastní lehátko na pláži. 🙂 Pokud preferujete odpočinek na pláži a zároveň máte rádi i noční život, bude pro Vás ideální oblast okolo Chaweng Beach.

8. až 11. den – přejezd na ostrov Phi Phi Island (3. 12–6. 12. 2012)

Přesun na Phi Phi Island jsme si zarezervovali u lokálního prodejce na Koh Samui. V noci nás vyzvedl přímo v hotelu minibus, který nás poté převezl do autobusového terminálu v Nathonu a odtud jsme jeli trajektem do Donsaku. Po příjezdu do Donsaku jsme přesedli na autobus, který nás odvezl na Krabi (s jedním přestupem) a konečně poslední minibus nás odvezl do přístavu Ao Nang a odtud jsme jeli opět trajektem přímo na ostrov Phi Phi. Víme vypadá to trochu krkolomně ale ve skutečnosti jste označeni samolepkou jak od Fed Exu takže se nemusíte bát, že byste se ztratili. Vše jde jako po másle. 🙂 Thajci jsou moc milí a bojí se, aby Vás neztratili, takže si vás pečlivě střeží.

Konečně na Phi Phi – Maledivy Thajska

Když se řekne Phi Phi Island je to pro nás něco jako thajské Maledivy. Moře, příroda a pláže vše je tu dokonalé. Hned první večer jsem Andree na pláži řekl, jestli by mě mohla štípnout, protože jsem opravdu nechtěl věřit, že může existovat tak krásné místo, jakým je ostrov Phi Phi Island. Je pravda, že je velmi turisticky oblíbený a hlavní přístav je v obležení turistů z celého světa, ale i přesto se na ostrově dají najít místa, kde nikoho nepotkáte. Co se ceny ubytování týče, tak tento ostrov patří oproti jiným navštíveným místům v Thajsku k malinko dražším destinacím. Záleží však, jaký druh ubytování preferujete. My jsme se ubytovali přímo v přístavu v hotelu Ivory Phi Phi Island (http://bit.ly/2b3EK9Y), kde jsme za 3 noci pro dvě osoby zaplatili okolo 4 000 Kč. 

11. den až 17. den – přejezd z Phi Phi Island na Phuket (6. 12.–12. 12. 2012)

Z Phi Phi na Phuket jsme se přemístili opět pomocí trajektu, který jede na přímo. Cena pro dvě osoby je okolo 500 Kč za jednosměrnou jízdenku. Po příjezdu do Rasssada Pier na poloostrově Phuket, jsme si vzali společně s dvěma ruskými turisty minivan, který nás odvezl přímo do Patongu. Cesta trvala přibližně 30 minut. Po příjezdu do Patongu jsme se ubytovali v hotelu La De Bua Hotel (http://bit.ly/2a4aVVx), který jsme měli opět zarezervovaný přes booking.com na 6 nocí. Pobyt v tomto hotelu vyšel na necelých 5 500 Kč pro dvě osoby. Pobyt v Phuketu nebyl až na některé výjimečné zážitky (více v článku zde) nikterak zajímavý a trochu jsme litovali, že jsme ubytování měli dopředu rezervované. Pokud bychom jeli do Thajska znovu, Phuketu bychom se zaručeně vyhnuli. Ani moře ani příroda zde není tak hezká, jako ve zbytku Thajska. Hlavní co zde objevíte, je noční život, na který po náročných dnech většinou není síla.

17. den až 24. den – Bangkok a Ayutthaya (12. 12.–19. 12. 2012)

Po Phuketu byl naší další destinací Bangkok a severně ležící historické město Ayutthaya. Pro transfer vzhledem ke vzdálenosti Bangkoku do Phuketu jsme zvolili letecký přesun opět se společností Air Asia. Letiště v Phuketu se nachází přibližně 40 km od města Patong a cesta trvá hodinu. Proto je dobré počítat s nějakou rezervou před odletem. Letenky jsme pořídili s předstihem ještě před cestou do Thajska za 2700 Kč (jednosměrné letenky pro dvě osoby). Let trval přibližně 2 hod a 30 minut. Po nočním příletu do Bangkoku jsme se nechali odvézt taxíkem do našeho hotelu v Bangkoku – H Residence (http://bit.ly/2bs1sth), který byl nejhezčím hotelem, který jsme v Thajsku měli. Obzvláště snídaně v tomto hotelu byly vynikající a k tomu zvuk padající vodopádu přímo za vaší hlavou dělal snídaně ještě příjemnější. Poloha hotelu nedaleko Sky Trainu (nadzemní dráha) byla ideální pro podnikání každodenní výletů, které jsme měli naplánované. Hotelový tuk-tuk Vás bez problému odveze k nejbližší zastávce dráhy (pokud se vám nechce chodit pěšky). Ubytování na 8 dní v tomto hotelu vyšlo celkem na 4600 Kč pro dvě osoby.

Kolik stojí dovolená v Thajsku? (24 dní)

Na závěr bychom rádi shrnuli celkové náklady na naší cestu Thajskem (Praha – Bangkok – Koh Samui  – Phi Phi Islands – Phuket – Bangkok – Praha)

Položka Cena
Letenky Praha – Bangkok – Praha 13 590 Kč / os.
Transfer Bangkok  – Koh Samui 1 280 Kč / os.
Transfer Koh Samui – Phi Phi Island 750 Kč / os.
Transfer Phi Phi Island  – Phuket 2 50 Kč / os.
Letenky Phuket – Bangkok 1 350 Kč / os.
Ubytování na celý pobyt 9 135 Kč / os.
Náklady celkem bez stravování, výletů a vstupů 26 355 Kč / 23 dní / os.

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 21

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky