Načítaní. Čekejte prosím...

Kategorie

Tagy

V Japonsku opice o jídle nežertují

Opice o jídle nežertují

Vzhledem k tomu, že jsme na Okinawě konečně sehnali skútr (což opravdu nebylo jednoduché ale o tom jindy) jsme mohli začít naplno objevovat ostrov. Jelikož jsme měli Southeast Bothanical Garden po cestě do Onny a podle otevíracích hodin jsme měli ještě 1,5 hod. do zavíračky tak jsme si řekli, že toho využijeme a do zahrady se podíváme.

japonsko-opice

Southeast Bothanical Garden je komerční zahrada vytvořená primárně pro americké vojáky, jejich rodiny a turisty. Součástí botanické zahrady je mimo jiné mini ZOO kde si můžete pohladit a nakrmit kapybary, kotuly a pár dalších zvířat. Kapybary jsou ve stejném výběhu jako kotulové a před vstupem do něj si u chovatelů můžete zakoupit kelímek s pár listy salátu pro kapybary a několika pamlsky pro kotuly. Kdo neví, jak vypadá kotul tak je to, to nejroztomilejší stvoření viz foto. Oba jsme si koupili jeden kelímek.

Jakmile nám je chovatelka dala do ruky, skočili nám na ramena dva kotoulové hrábli do kelímku, během sekundy vyházeli na zem všechen salát, vzali si pamlsky (něco jako pečená houska) a zdrhli. Celé to trvalo asi 3 sekundy. Koupili jsme si tedy druhý kelímek a následoval stejný scénář, poté třetí, čtvrtý a pátý. U posledního jsme si řekli, že už to nemá cenu. David tedy zkusil natáhnout k jednomu kotulovi zavřenou pěst, doufajíc že kotul si bude myslet, že tam má schované ještě nějaké pamlsky.

Kotul opravdu pomalu přišel a Davidovi pěst otevřel. Když ale zjistil, že si z něj David udělal legraci, zasyčel a vrátil se k ostatním. David posílen důvtipem jak na opičáka vyzrál, chtěl trik zopakovat, jestli se kotul nechá nachytat ještě jednou. Kotul (ten stejný) se opravdu pomalu vracel a už to vypadalo, že ho znovu přechytračí, když v tom kotul chytil Davida za palec (pořád měl pěst zavřenou) přidržel si ho a vší silou ho hryznul.

Opice jsou očividně dost pomstychtivé 😀

Zpět na všechny články

zobrazit hlavní informace detaily detaily Líbí se mi 6

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url
Příbuzné příspěvky